Missing people sökte i juni i närheten av rockklubben Kartago i Sölvesborg, där Lelle Hildebrand senast sågs i livet. Foto: Christina Hjalmarsson/Missing people

Nya sökningar i helgen efter försvunne Lelle Hildebrand

Uppdaterad
Publicerad

Missing People kommer på söndag att hjälpa polisen med att leta efter den försvunne turnéledaren Lelle Hildebrand, som försvann efter en spelning i Sölvesborg för 19 år sedan. Skallgång kommer att hållas på tre olika platser.

– Vi har fått områden tilldelade av polisens Kalla fall-grupp i region Syd. Vi kommer att publicera områdena på vår Facebook-sida på fredag förmiddag, säger Christina Hjalmarsson, som ansvarar för Lelle Hildebrands ärende hos Missing People.

Polisens Kalla Fall-grupp, som utreder olösta mord, meddelade i slutet av förra året att den återupptog förundersökningen om mordet på turnéledaren.

– Polisen har bett oss att hjälpa till, vi gör ingenting själva, säger Christina Hjalmarsson.

Genomsökts tidigare

Bo Lundqvist, chef för polisens Kalla fall-grupp i region Syd, säger till Sveriges Radio Blekinge att det handlar om platser som på olika sätt genomsökts tidigare. Polisen kommer att närvara vid helgens sök.

I april genomförde Missing People en skallgång runt sjön Immeln i nordöstra Skåne.

I juni arbetade dansk polis med specialsökhundar i trakterna av Arkelstorpsområdet i Kristianstad. Drygt en vecka senare anslöt arméns sökpluton och dykare från kustbevakningen.

Lelle Hildebrand, som var 37 år gammal då han försvann i januari 1999, dödförklarades 2006 och polisen misstänker att han är mördad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Lelle Hildebrand

Mer i ämnet