Lelle Hildebrand försvann i samband med spelning på Kartago i Sölvesborg 1999. Foto: SVT

Saknade Lelle Hildebrand – Detta har hänt

25 januari 1999

 • Turnéledaren Lelle Hildebrand försvinner från spelplatsen i samband med en spelning med bandet Hammerfall på rockklubben Kartago i Sölvesborg. Han sågs senast utanför klubben i sällskap med en 22-årig rockmanager som var skyldig honom pengar. Vittnen ska också ha sett de båda åka iväg i en bil.
   
 • Händelsen rubricerade tidigt som ofrivilligt försvinnande alternativt mord.


5 februari 1999

 • Lelle Hildebrands väska hittas, med hans dator och 74.000 kronor, fastfrusen i isen vid sjön Immelns södra strand norr om Kristianstad i närheten av 22-åringens föräldrahem.


Mars 1999

 • Den 22-årige rockmanagern anhölls och häktas. Polisen är övertygad om att Lelle Hildebrand mördats och rockmanagern är huvudmisstänkt. Mannen nekar till alla anklagelser och hävdar att han släppte av Lelle Hildebrand utanför rockklubben efter en kvart i bilen.
   
 • Polis och åklagare kan inte binda den misstänkte till brottet och tvingas släppa honom i brist på bevis.
   

September 1999

 • Den nu 23-årige mannen skjuter ihjäl tre män utanför Klippan och döms i januari 2001 till livstids fängelse för trippelmordet. Under tiden i fängelset försöker polis och åklagare få honom att erkänna mordet på Lelle Hildebrand, men utan resultat. 
   

9 juni 2001

 • Den livstidsdömde 23-åringen frias från alla misstankar om mordet på turnéledaren. Förundersökningen läggs ner eftersom brott inte kan styrkas.

22 November 2005

 • Skatteverket dödförklarar Lelle Hildebrand på begäran av anhöriga. Då har han varit försvunnen i mer än sju år.

22 maj 2013

9 juli 2017

9 augusti 2017

12 december 2017

Källor: TT, Aftonbladet, Kristianstadbladet

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Lelle Hildebrand

Mer i ämnet