Dykningarna efter den försvunne turnéledaren Lelle Hildebrand återupptas. Bild ovan från en tidigare insats i Ivösjön. Foto: SVT/Privat

Utredning kring försvunnen turnéledare återupptas

Publicerad

Förundersökningen gällande försvinnandet av turnéledaren Lelle Hildebrand kommer att återupptas, meddelar polisen i dag.

Turnéledaren Lelle Hildebrand försvann den 25 januari 1999 i Sölvesborg.

Gruppen för kalla fall på den regionala utredningsenheten i polisregion Syd kommer nu att återuppta förundersökningen gällande hans försvinnande.

Nya dykningar

Enligt polisen kommer man bland annat att genomföra nya undersökningar med dykare i vattendrag i området för försvinnandet.

Vid tidpunkten för försvinnandet var Lelle Hildebrand turnémanager för hårdrocksbandet Hammerfall från Göteborg och befann sig på en spelning i Sölvesborg. Han försvann från spelplatsen under pågående spelning och det är alltså ännu inte klarlagt vad som hände honom.

Försvinnandet rubricerades snabbt om till att röra sig om ofrivilligt försvinnande alternativt mord.

Hittade skelett

I somras hittades ett skelettfynd på Ivön utanför Kristianstad. Lelle Hildebrand fanns då med på polisens lista över försvunna personer som skulle kunna kopplas samman med fyndet. Men det visade sig att det inte handlade om Hildebrand.

Polisen är i dag intresserad av om det finns nya uppgifter att hämta in från allmänheten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Lelle Hildebrand

Mer i ämnet