Familjens lägenhet spärrades av under utredningsarbetet. Foto: SVT/Erik Lundmark

Efter barnmisshandeln – misstankar nedlagda mot kvinna

Uppdaterad
Publicerad

Filmklippen som visade hur en mamma i Ronneby misshandlade sin treåriga dotter väckte kraftiga reaktioner över landet. Nu har misstankarna mot en av de tidigare två misstänkta kvinnorna skrivits av. Mamman är dock alltjämt misstänkt för grov misshandel.

Samma kväll som filmklippen började spridas kunde polisen gripa Ronnebymamman, och dagen därpå greps ytterligare en kvinna som figurerat på ett av filmklippen. Hon anhölls misstänkt för grov misshandel, men försattes därefter på fri fot.

Och nu har förundersökningen mot kvinnan lagts ner av åklagaren.

Kvinnan, som är i nära relation till familjen, syntes på ett filmklipp knuffa treåringen, och har tidigare varken erkänt eller förnekat brott.

– Det är ett korrekt beslut att lägga ner förundersökningen, så mycket kan jag säga i dag, säger Susanne Jirestig, kvinnans försvarsadvokat.

Mamman fortsatt misstänkt

Treåringens mamma är fortsatt misstänkt för grov misshandel i ett fall, och misshandel av normalgraden i elva fall. Hon har erkänt samtliga brott, även om hon menar att det inte rört sig om grov misshandel.

SVT Nyheter Blekinge har sökt åklagaren i ärendet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt barnmisshandel i Ronneby

Mer i ämnet