Foto: SVT

Panncentralens styrelse i krismöte efter SVT-avslöjande

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen höll Panncentralens styrelse ett krismöte med företrädare från Folkets hus riksorganisation. Enligt säkra källor till SVT ska styrelsen då ha valt att avgå. Detta efter SVT Nyheter Blekinges granskning av en misstänkt bedrägerihärva – där två tidigare ledare i verksamheten är polisanmälda.

Styrelsen i Folkets Hus och Parker Mellanstaden visste att Ida Haglö fört över stora belopp till två tidigare ledare på Panncentralen. Trots det anmälde ingen saken till polisen – eller tog kontakt med anhöriga till henne.

Efter SVT:s avslöjande höll styrelsen ett krismöte tillsammans med representanter från Folkets hus riksorganisation under tre timmar på måndagskvällen. Enligt säkra källor till SVT Nyheter Blekinge ska styrelsen då ha valt att ställa sina platser till förfogande. Detta tillbakavisas dock av ordföranden.

Granskningen av Panncentralen

– Vi har blivit hårt ansatta, och det fanns en förståelse från riksorganisationen om vi skulle vilja ställa våra platser till förfogande. Men vi har valt att sitta kvar. Och i januari har vi ett extra insatt årsmöte, då får medlemmarna avgöra om vi ska avgå eller inte, säger Eva-Lotta Hellqvist, ordförande i Panncentralens styrelse.

Två av Panncentralens tidigare ledare är polisanmälda för att ha tömt Ida Haglös sparkonto på hundratusentals kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granskningen av Panncentralen

Mer i ämnet