Eva-Karin Lindgren, vikarierande kyrkoherde i Karlskrona-Aspö pastorat. Foto: SVT

Efterträdaren om kortköpen: ”Omdömeslöst”

Uppdaterad
Publicerad

Vikarierande kyrkoherde Eva-Karin Lindgren har inget representationskort.

– Det behövs inte, säger hon.

Hon kallar företrädarens kortanvändande för ”omdömeslöst”.

När Eva-Karin Lindgren i september rekryterades som vikarierande kyrkoherde i den krisande församlingen var det med ett överordnat uppdrag: att rädda situationen i pastoratet.

Sedan dess har hon tvingats säga upp sex medarbetare – och köpa ut den tidigare kanslichefen Per Gustafsson.

Krisen i Karlskronakyrkan

Lagat mat till personalen

Lindgren har redan profilerat sig som ekonomiskt återhållsam och har exempelvis lagat mat i hemmet som hon sedan bjudit personalen på.

– Jag gillar att laga mat och vill inte att det ska kosta onödigt mycket. Jag är inte van att bli bjuden på mat, vare sig privat eller i min yrkesroll, säger hon.

Restriktiv hållning

Eva-Karin Lindgren har inte själv tagit del av de tidigare chefernas representation, men tycker att summorna signalerar att korten inte använts i linje med kyrkans restriktiva hållning.

Hur tycker du att representationskorten ska användas?

– Medlemmarnas pengar ska alltid användas med stor varsamhet. Vi förvaltar pengarna och ska inte använda dem för vår egen skull.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen i Karlskronakyrkan

Mer i ämnet