Emilie Pilthammar (M) och Louise Erixon (SD) Foto: Daniel Hols, Axel Bolevin

Emilie Pilthammar avgår: ”Jag vet att jag har gjort fel”

Uppdaterad
Publicerad

Efter den hårt kritiserade bilden väljer nu Sölvesborgs kommunalråd att avgå. Det rapporterar BLT.

– Jag avgår. Jag vet att jag har gjort fel och jag är ödmjuk inför det, säger hon till tidningen.

Kritikstormen mot Sölvesborgs moderata kommunalråd Emilie Pilthammar har varit kraftig de senaste dagarna, efter att hon publicerat en bild i sociala medier där hon och två nämndsordföranden poserade i sexuella ställningar, som en kommentar till Peter Lundgren-affären. Något som Aftonbladet var först att rapportera om.

Nu väljer hon att avgå, rapporterar BLT.

Kritik mot toppmoderat

”Blev så fel det bara kunde bli”

– Min tanke var att folk skulle se det som ett skämtsamt inlägg om vem som egentligen har rätt att anmäla. Men det blev så fel det bara kunde bli, säger hon till tidningen.

Hon säger till tidningen att hon väljer att lämna samtliga sina uppdrag, och även partiet.

– Jag avgår från allt. Jag lämnar politiken helt och hållet. Och det känns väldigt sorgligt. Jag har ägnat mig åt politik i 20 år och det har varit en viktig del av mitt liv. Men nu är det över, säger hon.

Distriktsordförande: ”Klokt beslut”

Moderaternas distriktsordförande Roger Fredriksson menar att avgången var enda utvägen.

– Det är ett bra och klokt beslut. Med tanke på händelseutvecklingen kan jag inte se att det funnits någon utväg än detta. Hade hon inte gjort det hade vi uppmanat henne att lämna Moderaterna, säger han till SVT Nyheter Blekinge.

Vad händer nu?

– Jag vet inte vad som händer nu, det här har precis kommit till mig. Hon har fortfarande inte velat prata med mig heller. Jag har sökt henne ett antal gånger, även efter att du och jag har pratat under kvällen.

SVT Nyheter har sökt Emilie Pilthammar utan framgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kritik mot toppmoderat

Mer i ämnet