Foto: TT

Falsk vårdare stal från äldre kvinna i hemmet

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 85-årsåldern i Bräkne-Hoby blev bestulen på smycken på söndagsförmiddagen. Det efter att en kvinna som uppgett sig vara vårdare tagit sig in i hemmet.

Det var vid 10-tiden på söndagen som en kvinna ringde på hos den 85-åriga damen i Bräkne-Hoby och uppgav att hon skulle göra en hälsokontroll av kvinnan. Sedan ändrade sig kvinnan och sa att hon ville ha ett glas vatten.

När den äldre damen och kvinnan gick in i köket upptäcktes ytterligare en kvinna i lägenheten och damen körde ut då dem.

Smycken stals

Efter att kvinnorna försvunnit upptäcktes att ett smyckesskrin var stulet. Polisen har nu upprättat en anmälan om stöld.

Under hösten har flera liknande händelser inträffat i Ronneby och både kommunen och polisen har varnat för att släppa in falsk hemtjänstpersonal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.