Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Föreningen Bok och havs deltagare har sedan 2017 blivit bjudna på exklusiva middagar, mingel och utflykter. Foto: SVT/TT

Författare fick skärgårdsutflykt – båttur betalades med skattepengar

Uppdaterad
Publicerad

Föreningen Bok och havs särskilt inbjudna gäster har sedan 2017 blivit bjudna på exklusiva middagar, mingel och utflykter.

Men det är inte bara föreningen som betalat.

Även Karlskrona kommun som betalat resor och hotell har dessutom bidragit till det interna programmet – som inte varit tillgängligt för allmänheten. Totalt handlar det om över 12 000 kronor.

Det interna programmet för särskilt inbjudna deltagare från föreningen Bok och hav innehöll bland annat en båttur i skärgården och besök på anrika bibliotek.

Nu kan SVT Nyheter Blekinge avslöja att delar av notan, en båttur och en bussresa till och från utflyktsmål, betalats av Karlskrona kommun.

– Jag tycker det är relevant att betala en sådan sak för att göra kommunen känd utanför kommungränserna, säger Max Dager, kultur- och upplevelsechef i Karlskrona.

Hör mer om föreningens interna program i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SVT granskar Bok och Hav

Mer i ämnet