Gertrud Weiselblad är vd för Gertrud Care. Foto: SVT

Gertrud Care överklagar hävning av avtalet

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Karlskrona kommun stoppade Gertrud Care från sina uppdrag överklagar nu hemtjänstföretaget beslutet. Bolaget upplever sig felaktigt behandlade.

Det var förförra veckan som Karlskrona med omedelbar verkan stoppade Gertrud Care från sina uppdrag. Kommunens utredning visade stora brister i företaget.

Bristerna handlade om att personal som saknat rätt utbildning har delat ut medicin trots att de inte får göra de arbetsuppgifterna. Kommunen konstaterade också i utredningen att hemtjänstföretaget skickat fakturor för tjänster som inte blivit utförda.

Vänder sig till domstol

Företaget besvarade kritiken och menade att kommunens uppgifter inte stämde. Nu vänder sig alltså Gertrud Care till förvaltningsrätten och överklagar Karlskronas hävning av avtalet, rapporterar Sydöstran.

”Gertrud Care AB upplever att företaget på felaktiga grunder har mist sitt tillstånd att bedriva hemtjänst enligt Lagen om valfrihet i Karlskrona kommun”, skriver företaget, enligt Sydöstran, i sitt överklagande till förvaltningsrätten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kritiserat hemtjänstföretag

Mer i ämnet