Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hemtjänstföretagets ägare om kritiken: ”En personlig vendetta mot mig” Foto: SVT och TT

Hemtjänstföretagets ägare om kritiken: ”En personlig vendetta mot mig”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att det framkommit att det finns allvarliga brister inom hemtjänstföretaget Getrud Care har Karlskrona kommun omedelbart hävt deras avtal. Nu menar ägaren Gertrud Wieselblad att det inte finns några brister och att beslutet är en hämndaktion mot henne.
– Det är en personlig vendetta gentemot mig, säger hon.

På onsdagen beslutade Karlskrona kommun att omedelbart stoppa hemtjänstföretaget Gertrud Care från att utföra sina tjänster. Detta efter att en omfattande utredning gjort av företaget som visar på flera brister.

Men enligt företagets ägare Gertrud Weiselblad stämmer inte kommunens uppgifter.

– Det finns väldigt mycket fel i beslutet och jag upplever att det är en personlig vendetta från förvaltningschefen Martin Olsson gentemot mig. Här har man letat sig till saker som inte stämmer, säger hon.

”Har fakturerat korrekt”

Bristerna som kommunen identifierat handlar bland annat om att utförda tjänster inte registrerats på rätt sätt – något som Gertrud Weiselblad menar beror på att registreringssystemet inte fungerar.

Hon menar också att det inte stämmer att företaget fakturerat tjänster som inte utförts.

– Det sägs att vi har tagit betalt för tjänster som vi inte har utfört och det har vi inte gjort. Jag anser att vi har fakturerat helt korrekt under alla år, säger Gertrud Wieselblad.

”Sjuksköterskornas ansvar”

Kommunen kritiserar också er för att det finns personal som har gett brukare medicin trots att de inte får utföra sådana arbetsuppgifter, det stämmer inte?

– Det är den anställdes skyldighet att följa de lagar och regler som finns inom vården och har du inte haft delegering och utfört en delegerad sjukvårdsinsats är det ett gravt fel. Det är sjuksköterskornas ansvar att se till att det är rätt inte vi som är på verksamhetsnivå.

Om detta har hänt så är det personalens fel?

– Ja, du får ju aldrig utföra en delegerad sjukvårdinsats om du inte har en delegering.

Nu diskuterar företagsledningen om kommunens beslut ska överklagas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kritiserat hemtjänstföretag

Mer i ämnet