Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Butikschefen Mikael Karlsson berättar att upprepade stölder har tvingat dem att plocka bort aluminiumfolien från hyllorna. Folien används för att röka oxycontin. Foto: SVT/Erik Alfredsson

Här måste aluminiumfolie säljas bakom kassan

Uppdaterad
Publicerad

Flera matbutiker i Karlshamn har sett sig tvingade att plocka bort aluminiumfolien från butikshyllorna. Snatterier från Oxycontin-missbrukare har lett till att folien nu bara säljs bakom kassan.

På Coop i Asarum märkte butikschefen Mikael Karlsson hur folieförpackningar bröts upp, och små bitar folie försvann från rullarna. Det pågick vecka efter vecka – till sist tänkte han att han kunde låta en öppnad förpackning ligga framme.

– Så kan de ta av den tänkte jag. Men de öppnade ändå nya förpackningar. Så vi har fått flytta in all aluminiumfolie bakom kassan, säger han.

SVT granskar missbruket i Karlshamn

För att missbruka Oxycontin används aluminiumfolie för att röka drogen.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar missbruket i Karlshamn

Mer i ämnet