Foto: SVT

Förundersökning kring Fransson nedlagd

Uppdaterad
Publicerad

Förundersökningen kring Michael Fransson, Paraply Produktion och en lägenhet i Stockholm läggs ner.

Efter att SVT Nyheter Blekinges granskning av Utvecklingsbolaget i Karlskrona visat att en anhörig till Karlskronas evenemangschef Michael Fransson fått hjälp med boende i Stockholm av samarbetspartnern Paraply Produktions vd Robin Åkerman valde kommunen att polisanmäla. På måndagen fick kommunen beskedet att förundersökningen läggs ner.

– Vi från kommunens sida har inte lagt någon bedömning i detta. Men det är skönt för de inblandade att det inte var något brott, säger kommundirektör Carl-Martin Lanér till SVT Nyheter Blekinge.

Karlskrona och kortköpen

Det var förra sommaren som en anhörig till Michael Fransson fick tillgång till Robin Åkermans lägenhet, något som Helena Sundén, jurist och generalskreterare vid näringslivsorganisationen Institutet mot mutor menade kunde vara en förmån som korruptionsåklagare skulle kunna behöva titta närmare på.

Men åklagare Katarina Stenström Ros vid Åklagarmyndighetens Riksenhet mot korruption skriver i sitt beslut att hon drar ”slutsatsen att Robin Åkerman inte lämnat någon otillbörlig förmån till Michael Fransson.”

– Jag känner en extrem lättnad, både som företag och som privatperson, säger Robin Åkerman till SVT Nyheter Blekinge.

Även Michael Fransson känner en lättnad över att förundersökningen mot honom läggs ned:

– Nu känns det bättre än vad det har gjort på länge. Det har varit hemskt att ha detta hängande över sig, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karlskrona och kortköpen

Mer i ämnet