Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Så här tror klubbchef Per Rosenqvist om framtiden för Karlskrona HK. Foto: SVT

KHK:s Per Rosenqvist hoppas på snabb lösning

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen hölls ett möte mellan Svenska Ishockeyförbundet och Riksidrottsförbundet om situationen i Hockeyettan. Klubbchefen för Karlskrona HK, Per Rosenqvist, tyckte beskedet därifrån var tydligt och tror nu på ett positivt beslut.

Enligt Per Rosenqvist finns det inget att förhandla om:

– Beslutet av Riksidrottsnämnden (RIN) är slutgiltigft och förbundet kan inte tvinga en enskild förening att vara medlem i en ligaorganisation och skriva under ett avtal som ekonomiskt missgynnar föreningen., säger han.

Vad hoppas du på för beslut från Ishockeyförbundet?

– Jag hoppas på ett förtydligande och framförallt man vågar ta beslut i frågan för det är ju där problemet ligger i grund och botten. Eftersom inga beslut har tagits har vi hamnat i den här tragiska situationen där enskilda klubbar har tagit på sig att vara rättsinstans och utföra bestraffningsåtgärder på egen hand.

Matcher flyttas

Tidigare har Mörrum och Vimmerby ställt in eller flyttat på matcher mot Karlskrona. Under onsdagen kom beskedet att HC Dalen vill flytta fram söndagens match.

– Jag tycker det är tråkigt. Vi vill absolut inte rikta ekonomiska krav mot en seriekollega. Men samtidigt måste det vara någon typ av bestraffningsåtgärd när man väljer så här kraftfulla åtgärder som HC Dalen gör.

Nu hoppas Per Rosenqvist på en snabb lösning.

Hör Per Rosenqvist  berätta mer i klippet ovan

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

hockeykonflikten

Mer i ämnet