Knarkfabrikens grannar: ”Väldigt obehagligt”

Uppdaterad
Publicerad

De två krögarkumpanerna misstänks ha förvandlat sitt restaurangkök till en amfetaminfabrik. Grannarna i området anade inget.

SVT Nyheter Blekinge har talat med flera företag med kontor i samma område som krogbolaget där Blekingekrögarna misstänks ha drivit en knarkfabrik i köket. En av grannarna säger att han har kunnat blicka ner i kökslokalen från sitt fönster.

– Vi har länge undrat om det verkligen är någon verksamhet där. Det har sett öde ut på något sätt. Man har bara sett folk någon enstaka gång och tänkt att nu kom det nog någon beställning. Men det har tydligen handlat om helt andra beställningar än vad man trott, säger företagaren och fortsätter:

Knarkfabriken i Karlskrona

– När det här blev känt kändes det nästan olustigt och väldigt märkligt.

En annan person som arbetar i närheten ifrågasätter hur verksamheten kunnat hållas hemlig.

– Har den som äger huset aldrig varit här? Det är otäckt att det bedrivits olaglig verksamhet.

Vill inte kommentera

En annan granne säger att det för drygt två veckor sedan kom ett skriftligt besked från fastighetsägaren.

– Vi fick veta att den aktuella lokalen var avspärrad och att det var förbjudet att vistas där. När vi läste om misstankarna och vad som tros ha skett kändes det väldigt obehagligt. Jag har själv nästan aldrig sett någon där.

SVT Nyheter Blekinge har varit i kontakt med fastighetsägaren som inte vill kommentera ärendet, utan hänvisar till polisen.

Enligt en av krogbolagets företrädare har verksamheten varit vilande det senaste året – något som dock inte anmälts till tillståndshandläggaren i aktuell kommun, vilket enligt lag måste ske vid längre uppehåll. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knarkfabriken i Karlskrona

Mer i ämnet