En adress i Mjällby som figurerade i polisutredningen efter garageskjutningen i Karlshamn är återigen i fokus – efter knivskärningen i onsdags. Foto: SVT

Knivbråket i Mjällby: Brottsplats kan kopplas till garageskjutningen i Karlshamn

Uppdaterad
Publicerad

Brottsplatsen för det misstänkta knivdådet i Mjällby tidigare i veckan kan kopplas till polisutredningen om garageskjutningen i Karlshamn.

19-åringen som sköt Herman Nilica, 23, till döds, flydde till adressen efter händelsen.

Den 13 april 2022 sköts Herman Nilica, 23, i ett parkeringsgarage i Karlshamn av en 19-årig man.

Männen hade stämt träff för en narkotikauppgörelse men mötet slutade i ett bråk där Herman Nilica avled efter att ha blivit skjuten i bröstet.

Dödsskjutningen av Herman Nilica

Adressen i Mjällby

Efter händelsen i garaget flydde 19-åringen till en adress i Mjällby. Personer som befann sig på platsen vittnade i utredningen om att 19-åringen var stressad och uppjagad, och att han berättade att han skjutit Herman Nilica.

Därefter skjutsades han till tågstationen. Senare greps han av polis i Lund.

19-åringen som avfyrade vapnet dömdes senare för mord av Blekinge tingsrätt, men friades från anklagelserna i hovrätten.

Domstolen menade att 19-åringen agerade i nödvärn eftersom han i sin tur blivit attackerad av bland annat en machete.

Häktad för grov misshandel

Nu är adressen i Mjällby återigen i fokus för polisen – nu som brottsplats i utredningen om grov misshandel efter knivskärningen natten till onsdag.

Tre män misstänks ha attackerat en man med kniv och därefter flytt platsen i en bil. Men trion stoppades av polisen i en kontroll – varav samtliga greps.

En av männen häktades under torsdagen misstänkt för grov misshandel. Mannen nekar till brott. De andra två släpptes.

I maj kom hovrättens friande dom i garageskjutningen i Karlshamn – se mer i videoklippet:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mannen, som hunnit fylla 20 år under sin tid i häkte, har hela tiden erkänt att det var han som sköt Herman Nilica, 23, i parkeringsgaraget i Karlshamn – men menat att han gjorde det i självförsvar. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen av Herman Nilica

Mer i ämnet