Vattenborgen i Karlskrona. Foto: Erik Lundmark/SVT

Säljaren drar sig ur – Karlskrona kommun får inte köpa Vattenborgen

Uppdaterad
Publicerad

Karlskrona kommun kommer inte att köpa Vattenborgen. Kommundirektör Håkan Petersson säger att säljaren har valt att dra sig ur. Därmed avbryts också planerna på en tredje värdering av fastigheten.

– Jag har fått ett mejl från fastighetsägaren som skriver att han avstår erbjudandet från Karlskrona kommun och därmed vill han inte fullfölja affären, säger Håkan Petersson, kommundirektör i Karlskrona till SVT Nyheter Blekinge.

Tidigare i januari inleddes arbetet med en tredje värdering av Vattenborgen efter krav från oppositionen men också kommuninvånare. Detta efter skarp kritik mot tidigare värderingar där prislappen landat på drygt 25 miljoner kronor.

Vattenborgen i Karlskrona

”Inga fler detaljer”

Planen har varit att kommunen ska använda Vattenborgen till satsningen på ett nytt kulturtorg. Hur kommunen kommer att gå vidare kan Håkan Petersson inte svara på. Däremot avbryts arbetet med att få till en tredje värdering av Vattenborgen, som ägs av kommunstyrelsens ordförande Emma Swahn Nilssons (M) och hennes make Arvid Nilsson.

– Det finns ingen anledning att värdera en fastighet som inte längre är till salu, säger Håkan Petersson.

Vad händer med den oberoende granskningen av ärendets hantering?

– Den är upphandlad och som jag ser det kan det kanske finnas anledning att genomföra den för att se om det finns saker i detta som vi har att lära av, säger Håkan Petersson.

Vad händer med hyresavtalet och planerna på ett kulturtorg?

– Jag passar den frågan.

SVT har sökt Arvid Nilsson utan framgång.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jävsanklagelser, ifrågasatta lokalhyror och politiska beslut som möts av stark kritik. Här är turerna kring Vattenborgen. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vattenborgen i Karlskrona

Mer i ämnet