Kommundirektör Håkan Petersson söker nu en tredje värderingsfirma som kan värdera Vattenborgen i Karlskrona – en tredje gång. Foto: SVT/Arkiv

Nu ska Vattenborgens tredje värderingsfirma rekryteras – en månad efter beslutet

Uppdaterad
Publicerad

Nu inleds arbetet med en tredje värdering av Vattenborgen i Karlskrona. Ett antal värderingsfirmor får i veckan frågan om att ta på sig uppdraget av kommunen.

I mitten av december bekräftade kommunalråd Christopher Larsson (SD) för SVT att en tredje oberoende värdering av Vattenborgen skulle genomföras.

Frågan har länge varit ett krav från oppositionen men också kommuninvånare, då det riktats skarp kritik mot de tidigare värderingarna som gjorts och det underlag som prislappen, 25 miljoner, har grundats på.

Vattenborgen i Karlskrona

”Har vissa krav”

Efter att kommundirektör Håkan Petersson fick uppdraget av Karlskronaalliansen innan jul kommer frågan nu att gå ut till ett antal värderingsfirmor – värderingen blir den tredje totalt.

– Det kändes inte lönt innan helgerna så vi gör det nu. Vi har en lista på fem-sex stycken som vi tror kan göra det. Vi har vissa krav, säger Håkan Petersson.

När värderingen kan vara klar är svårt att säga, men Petersson tror att arbetet går fort när väl en firma tagit sig an uppdraget.

– Vi vill ha den ”as soon as possible”, om man så säger.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Häng med i alla turer kring den omdebatterade Vattenborgen på Stortorget i Karlskrona – se klippet här. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vattenborgen i Karlskrona

Mer i ämnet