Hanna Grahn, sammankallande i priskommittén, blir överraskad av uppgifterna att den prisade chefen varit under utredning i fyra månader. Foto: SVT

Kommunen prisade sexlistechefen i Ronneby – under avstängning

Uppdaterad
Publicerad

Samtidigt som chefen är avstängd och utreds för bland annat kränkande särbehandling och en sexlista över personalen så prisades hans arbete av Ronneby kommun. Motivering: han påstods ha förbättrat personalens arbetsmiljö.

Chefen ansökte själv om priset som han och hans arbetsgrupp nu tilldelats internt i kommunen.

I sin motivering tog juryn bland annat fasta på att arbetsmiljön under en mätperiod i fjol förbättrats för personalen – samtidigt som kvaliteten på det utförda arbetet höjts.

SVT granskar anmäld Ronnebychef

”Arbetsgruppen som prisas”

Förvaltningschef Maria Appelskog menar att det är arbetsgruppen som prisas och ser inget problem med att chefens insatser för kollektivet uppmärksammades under tiden han samtidigt var föremål för en extern utredning.

– Hade det bara varit den här specifika personen som hade fått priset då hade man kunnat ha synpunkter på det, men nu har priset gått till arbetsgruppen och då tycker inte jag att det är fel, säger Maria Appelskog.

Överraskad av uppgifterna

Hanna Grahn är sammankallande i den priskommitté som delat ut priset. Hon blir överraskad av uppgifterna att den prisade chefen varit under utredning i fyra månader.

– Jag har inte haft någon vetskap om vad det är som har hänt, säger Hanna Grahn.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon får du en sammanfattning av vad som har hänt – på 60 sekunder. Foto: SVT/Storyblocks/Texturefabrik

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar anmäld Ronnebychef

Mer i ämnet