Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
23-årige Herman Nilica sköts till döds i ett parkeringshus i centrala Karlshamn i april. Foto: Privat / SVT

Efter misstänkta mordet: Kvinna misstänkt för skyddande av brottsling

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern begärdes i dag häktad efter mordet på Herman Nilica, 23, i ett parkeringshus i Karlshamn. Kvinnan misstänks för skyddande av brottsling. Sedan tidigare sitter en 19-årig man häktad misstänkt för själva mordet.

Det var i april i år som 23-årige Herman Nilica sköts till döds i ett parkeringshus i centrala Karlshamn. En 19-årig man kunde samma natt gripas misstänkt för mordet.

Under fredagen begärdes ytterligare en person häktad, misstänkt för skyddande av brottsling. Exakt vad anklagelserna grundar sig på är i nuläget oklart.

Dödsskjutningen av Herman Nilica

Den misstänkta kvinnan är i 30-årsåldern och hemmahörande i Västblekinge.

Tingsrätten gick på åklagarens linje och anser att kvinnan är på sannolika skäl misstänkt för brottet, men hon släpptes ändå på fri fot. Anledningen till frisläppandet är enligt tingsrätten att det har gått så lång tid sedan brottet ska ha förövats att det inte är proportioneligt att häkta henne.

Sedan tidigare är även en man i övre tonåren misstänkt på sannolika skäl för skyddande av brottsling.

Hör åklagare och försvarare i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen av Herman Nilica

Mer i ämnet