Gerold Nilica, pappa till ihjälskjutna Herman Nilica, har överklagat hovrsättens friande dom till Högsta domstolen. Foto: SVT

Herman Nilicas pappa överklagar frikännandet för mord

Uppdaterad
Publicerad

En man dömdes i tingsrätten för mord på Herman Nilica, men frikändes i hovrätten. Nu vänder sig pappan Gerold Nilica till Högsta domstolen och överklagar den friande domen, skriver BLT.

Den 13 april ifjol sköts Herman Nilica, 23 år, till döds i ett parkeringsgarage i Karlshamn. En 20-årig man dömdes i Blekinge tingsrätt till 15 års fängelse för mord.

I slutet av maj friade hovrätten mannen från mord, med motiveringen att han agerat i nödvärn. Nu rapporterar BLT att Herman Nilicas pappa Gerold Nilica tillsammans med Hermans mamma överklagat domen. Även ytterligare en anhörig har separat skickat in ett överklagande.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mannen, som hunnit fylla 20 år under sin tid i häkte, har hela tiden erkänt att det var han som sköt Herman Nilica, 23, i parkeringsgaraget i Karlshamn – men menat att han gjorde det i självförsvar. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen av Herman Nilica

Mer i ämnet