Foto: SVT

M-ledare kräver svar om arenapengar

Uppdaterad
Publicerad

Oppositionsrådet Camilla Brunsberg (M) begär nu svar på hur den styrande minoriteten i Karlskrona hanterat ärendet med Blekinge Health Arena.

– Vi har inte fått någon information alls, säger hon.

Den toppmoderna hälso- och träningsanläggningen på Rosenholm kan tvingas slå igen redan till sommaren eftersom Karlskrona kommun har sagt nej till fortsatt ekonomiskt stöd – något som bedöms som nödvändigt för fortsatt verksamhet.

Men trots att Idrottsförbundet redan sagt upp upp avtalet med kommunen och trots att kommunen riskerar en ordentlig hyressmäll har det akuta framtidshotet mot anläggningen inte diskuterats bland Karlskronas ledande politiker.

Blekinge Health Arena

– Det är ett underbetyg i sig för minoritetsstyret. Jag kräver ha svar på hur styret ser på den uppkomna situationen, hur de tänker kring hyresavtalet och varför de olika avtalen inte är synkade. Det känns som att den ena handen inte vet vad den andra gör, säger Camilla Brunsberg.

Frågan diskuteras

Också Kristdemokraternas gruppledare Billy Åkerström är kritisk.

– Jag tycker det är kasst rent ut sagt. De skjuter sig själva i foten. När man ser alla forskningsrapporter som säger att man rör sig för lite, både unga och gamla, så väljer man att ta bort en kompetent anläggning med kompetent personal.

Frågan diskuteras just nu bland övriga partier och både Vänsterpartiet och Miljöpartiet väntas ta ställning senare i veckan.

Sverigedemokraternas gruppledare Christopher Larsson säger så här:

– Min grundinställning är att Blekinge Health Arena ska vara självfinansierad. Men i nuläget saknar jag detaljkunskap och därför vore det bra med en ordentlig genomgång innan vi sätter ner foten.

Riskerar hyressmäll

SVT Nyheter Blekinge kunde i går avslöja att kommunens hyresavtal med den privata fastighetsägaren på Rosenholm sträcker sig fram till 2021 och att det kan leda till att kommunen får betala cirka fem miljoner kronor – för tomma lokaler.

– Det är ett bekymmer för oss, givetvis, men jag förutsätter att fastighetsansvariga löser det. De är professionella och vana att arbeta med den här typen av frågor, säger kommunalrådet Börje Dovstad (L).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Blekinge Health Arena

Mer i ämnet