Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar den misstänkte 42-åringens försvarsadvokat hur han ställer sig till åtalspunkterna. Foto: Wivan-Kristina Sandberg/SVT

Massiv bildbevisning i mordrättegång

Publicerad

På måndagen inleddes rättegången mot den 42-årige man som misstänks ha knivhuggit en man till döds och skadat en annan man allvarligt på en industrifastighet i Asarum i maj förra året.

I åklagarens sakframställan spelar hon upp sekvenser från övervakningskameror som sitter uppsatta på den fastighet där en man dog och en skadades allvarligt efter att ha blivit knivhuggna i maj förra året.

Just videoövervakningen gör händelseförloppet tydligt, menar åklagare Lena-Marie Bergström.

Knivdåd i Asarum

– Vi kan i stort sett gå igenom minut för minut vad som hänt. Det är väldigt lite av händelseförloppet som inte har fångats av kamerorna, säger hon.

Nekar till mord

Försvarsadvokat Tommy Nilsson anser att filmerna styrker hans klients berättelse.

– Min klient förnekar försök till mord och mord. Hans inställning är att han blivit angripen av målsägandena och att han har agerat i självförsvar, säger han.

Den misstänkte mannen åtalas för mord, försök till mord, misshandel och grovt olaga hot.

I klippet berättar åklagaren om den massiva bildbevisningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdåd i Asarum

Mer i ämnet