Missing people letade i dag i närheten av rockklubben Kartago i Sölvesborg, där Lelle Hildebrand senast sågs i livet. Foto: Christina Hjalmarsson/Missing people

Missing People jobbar med Lelle-fallet: ”Har gjort vissa fynd”

Publicerad

Missing People från både Skåne och Blekinge har, på uppdrag av polisen, letat i området nära rockklubben Kartago i Sölvesborg, där Lelle Hildebrand senast sågs i livet.

Sökinsatsen startade klockan 13 på söndagen och just nu letar 25 personer i ett fyra hektar stor område.

– Jag kan väl säga att vi har gjort fynd som har lämnats till polis, men om det är relevant för fallet Lelle Hildebrand vet vi ju naturligtvis inte, säger Kristina Hjalmarsson som är administrativ chef inom Missing People i Blekinge och ansvarig för dagens insats.

Polisen har pekat ut området

Det är polisen som har pekat ut området som genomsöks och det ligger i nära anslutning till den plats, rockklubben Kartago i Sölvesborg, där Lelle Hildebrand senast syntes i livet i januari 1999.

Vad som nu händer med de fynd som Missing People alltså säger sig ha hittat är oklart.

– Vi har fått information om att de är på plats men jag har ingen bekräftelse på att vi har hämtat några fynd, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral, till SVT Nyheter Blekinge.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Lelle Hildebrand

Mer i ämnet