Misstänkt mördare greps på tågstation i Lund

Uppdaterad
Publicerad

Den man som misstänks för mordet i p-huset i Karlshamn greps under natten på tågstationen i Lund. Mannen ska tidigare under onsdagen ha stämt träff med mordoffret och är nu anhållen på sannolika skäl misstänkt för dådet.

Den misstänkte mannen är i 20-årsåldern, och nekar till brott.

– Han greps på tågstationen i Lund av en polispatrull och kommer att föras till Karlskrona under dagen. Det har bara hållits ett kort inledande förhör, där han nekar till brott, säger Lena-Marie Bergström, åklagare i mordärendet.

Dödsskjutningen av Herman Nilica

Skjutne mannen larmade själv

Enligt Bergström var det den avlidne 23-åringen som själv slog larm om det inträffade.

– När polisen kom till platsen var han dessvärre redan avliden, säger hon.

Initiala utredningsåtgärder pekade på att den misstänkte och offret stämt träff tidigare under onsdagen. Det finns i nuläget dock inget som pekar på att den anhållne befunnit sig på mordplatsen.

– Det är de uppgifterna vi nu ska kontrollera, om de har träffats och vad som i så fall har hänt. Om de haft någon relation sedan tidigare vet jag inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen av Herman Nilica

Mer i ämnet