Mannen som är misstänkt för mordet i Ronneby den 15 maj, har nu släppts på fri fot. Foto: Peo Möller

Mordmisstänkt man släppt ur häktet – kvinna hålls kvar

Uppdaterad
Publicerad

Den man som varit häktad misstänkt för mordet på en man i centrala Ronneby, har släppts på fri fot. Men kvinnan hålls kvar i häktet misstänkt på sannolika skäl – åklagaren har begärt att få längre tid på sig för åtal.

Flera polispatruller larmades till Ronneby lördagskvällen den 15 maj, då en man ska ha dödats. Det misstänkta mordet skedde utomhus i närheten av en skola och kort efter anhölls två personer, en man och en kvinna.

Några dagar efter händelsen häktades båda personerna och de har suttit i häktet i Karlskrona sen dess. Men nu har mannen släppts på fri fot, efter att åklagare Marie Lindström hävde beslutet, något som Sydöstran var först med att berätta.

Knivdådet vid Fredriksbergsskolan

– Jag fann inte skäl att hålla honom kvar, men misstanken kvarstår, säger hon.

Kvinnan fortsatt häktad

Utredningen fortsätter och den misstänkta kvinnan sitter fortsatt kvar i häktet, på sannolika skäl misstänkt för mord. Marie Lindström har begärt förlängd åtalstid och har nu fått ytterligare en månad på sig.

Den 30 juni ska åtal vara väckt i ärendet. Både mannen och kvinnan har sedan de greps förnekat mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdådet vid Fredriksbergsskolan

Mer i ämnet