Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hemlig ljudfil avslöjar detaljer om bråket i Hockeyettan. Foto: SVT

Nya turer i hockeybråket – flera klubbar bojkottar KHK

Uppdaterad
Publicerad

Mörrum har sagt att de inte ska spela onsdagens derby mot Karlskrona till följd av tv-avtalsbråket. Nu har klubbarna i Hockeyettan haft ett telefonmöte och flera säger sig bojkotta Karlskronas hemmamatcher.

Det fortsätter att storma mellan klubbarna i Hockeyettan till följd av oenigheterna om tv-avtalet som Boden och Karlskrona valt att stå utanför. De menar att det är mer fördelaktigt ekonomiskt att sända matcherna på egen hand.

I helgen valde Örnsköldsvik att inte åka till Boden och spela den planerade matchen som en markering då man ser en risk att bli utan tv-pengar när Boden inte är med i tv-avtalet.

Stor enighet

Ett telefonmöte hölls under måndagskvällen sedan Mörrum gått ut med att man tänker göra samma sak kring onsdagens derby mot Karlskrona. Även Vimmerby som möter Karlskrona till helgen har sagt sig gå på samma linje. Enligt Krifs ordförande Conny Berg finns en stor enighet bland övriga klubbar i Hockeyettan.

– Våra hemmamatcher är inga problem utan det är när man åker till Karlskrona som vi är eniga om att skjuta upp de matcherna, säger han.

Kritik från klubbar

Karlskrona säger sig förlora för mycket ekonomiskt med att ingå i ett centralt tv-avtal och att frågan ligger på Svenska Ishockeyförbundets bord. Samtidigt har det riktats mycket kritik mot Karlskrona och Boden som gjort på detta sätt.

– Vi har gått vidare och det är inte svårare än så. Sedan har vi inte brutit mot någon tävlingsbestämmelse men det kommer ju klubbarna göra nu om de inte kommer till match, säger Per Rosenqvist, Karlskronas klubbchef.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

hockeykonflikten

Mer i ämnet