Nye M-toppen efter krisen: ”Allt ont har något gott med sig”

Uppdaterad
Publicerad

Sexbildsskandalen och tunga politikeravhopp skakar de styrande partierna i Sölvesborg. Moderaternas nye gruppledare uttalar sig nu för första gången om krisen och framtiden.

När Moderaternas gruppledare Emilie Pilthammar avgick i svallvågorna av den politiska krisen i Sölvesborg tog Arne Bogren över.

– Jag tror att enigheten kommer bli betydligt bättre efter detta. Allt ont har något gott med sig. Har vi samsyn löser vi detta på ett bra sätt och får förtroendet tillbaka från medborgarna och dem som röstat på oss, säger Arne Bogren.

Kritik mot toppmoderat

”Har lagt det bakom mig”

Samtidigt är han mer intresserad av att prata om framtiden än om den politiska kris som skakar de styrande partierna i Sölvesborg, Moderaterna, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och det lokala SoL-partiet.

– Det är personliga grejer som har hänt. Det har de stått för och avgått. Situationen vill jag inte prata om. Jag har redan lagt den bakom mig och tittar framåt. Jag försöker hitta lösningar som både gynnar Moderaterna och Samstyret.

Arne Bogren är Moderaternas gruppledare tillfälligt. På måndag utser partiet om det är han eller någon annan som blir toppnamn permanent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kritik mot toppmoderat

Mer i ämnet