Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den politiska debatten om rektor Johan uteblev. Hör mer i videoklippet ovan. Foto: SVT

Politisk debatt om rektor Johans ursäkt uteblev

Uppdaterad
Publicerad

Den politiska debatten uteblev kring medborgarförslaget om en ursäkt till rektorn Johan Johansson på dagens sammanträde i kommunfullmäktige i Karlskrona.

Bara två politiker valde att säga något.

På tisdagen återfanns det tre år gamla medborgarförslaget från stödföreningen för rektorns familj, som en av punkterna på politikernas dagordning.

I den har stödföreningen efterlyst en offentlig ursäkt till rektorn och hans familj samt att kommunen bidrar med ekonomisk ersättning till rehabiliteringen.

Men någon debatt blev det aldrig under sammanträdet. Förslaget ansågs besvarat via det beslut som nyligen fattades om att ge kommundirektören Anette Sturesson uppdraget att ”hantera och avsluta” det känsliga ärendet.

Endast två politiker ställde sig i talarstolen, det var Billy Åkerström (KD) och Per Nordensson (KD).

– Det är fruktansvärt att man behandlar en människa på det här sättet, så som man har gjort från kommunens sida, säger Per Nordensson (KD).

”Måttligt förhoppningsfull”

Rektorns hustru Karin Johansson och dottern Amalia Johansson fanns också på plats under sammanträdet.

– Jag är måttligt förhoppningsfull, jag tar inte ut någonting i förskott. Det har nu gått åtta år och jag känner att vi måste få ett avslut, säger Karin Johansson.

När kommundirektören Anette Sturesson är klar med sitt uppdrag är oklart.

Se mer i videoklippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer