Christina Mattisson (S) är gruppledare i Region Blekinge. Foto: SVT

S kräver Alliansens öppenhet om sparkade chefen

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna kritiserar Alliansen för att stänga dörrarna när den sparkade sjukvårdschefen Lars Almroths framtid ska avgöras. Partiet kräver nu öppenhet.

Regionstyrelsens möten är öppna för allmänheten. Socialdemokraterna kritiserar nu Alliansen för att stänga dörrarna just när hälso- och sjukvårdsdirektören Lars Almroths framtid ska avgöras.

– Det här ärendet kan inte avgöras bakom stängda dörrar. Det leder bara till ännu mer spekulationer och ännu mer kaos, och vore förödande också för den tystandskultur som många nu berättar om, säger Christina Mattisson (S), som är regionråd och gruppledare i Region Blekinge, i ett pressmeddelande.

Sjukhuschefen sparkad

”Redovisa skäl”

Regionstyrelsen sammanträder på onsdag morgon klockan nio på Wämö center i Karlskrona. Socialdemokraterna kräver nu alltså att även beslutet om Lars Almroths framtid ska tas med allmänhet och medier närvarande.

– I morgon ska allianspartierna redovisa sina skäl till varför dom vill tvinga sjukvårdsdirektören att lämna sitt uppdrag. Det måste dom kunna göra öppet och inte bara inför ett antal politiker, säger Christina Mattisson.

Alliansen svarar

Liberalernas gruppledare Nils Ingmar Thorell svarar.

– Jag är förbluffad över kritiken. Vi har aldrig personalärenden för öppna dörrar. Ingen annan är närvarande utom politiker och en person som för protokoll. Så var det även på Socialdemokraternas tid så de borde vara medvetna om att det är så det fungerar, säger Nils Ingmar Thorell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sjukhuschefen sparkad

Mer i ämnet