Regionstyrelsens ordförande Lennarth Förberg (M) tar semester efter konflikterna inom regionen. Foto: Region Blekinge

Efter regionbråket: Lennarth Förberg tar semester

Uppdaterad
Publicerad

Regionstyrelsens ordförande Lennarth Förberg (M) tar semester efter konflikterna inom både det egna partiet och Alliansstyret i Region Blekinge.

Moderaterna i Region Blekinge skakas av en intern maktstrid, där hälso- och sjukvårdnämndens ordförande Emma Stjernlöf (M) krävs på sin avgång av det egna partiet. Motpart i konflikten är regionrådet Lennarth Förberg, vilket fått de egna Allianskollegorna att kritisera hans ledarskap.

Tidigare i år var även Emma Stjernlöf semesterledig från regionpolitiken.

Maktstriden i region Blekinge

Centerledare tar över

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Blekinge har Moderattoppen nu, som en följd av konflikterna, gått på en två veckor lång semester.

Regionstyrelsens förste vice ordförande Lars Karlsson (C) blir den som tillfälligt tar över den politiska ledningen i regionen.

– Jag fick beskedet i lördags. Jag var en av de första som Lennarth ringde och berättade det för. För mig är det inget konstigt. Har man accepterat ett sådant uppdrag som jag har, får man också ha beredskap att kliva in när så behövs, säger han.

Är semestern kopplad till situationen i Alliansstyret?

– Den frågan ska du ställa till Moderaterna, säger Lars Karlsson.

SVT Nyheter Blekinge söker Lennarth Förberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Maktstriden i region Blekinge

Mer i ämnet