Kommundirektören Carl-Martin Lanér säger att granskningen av Utvecklingsbolaget skjuts upp. Foto: SVT/TT

Utredning om kreditkort dröjer

Uppdaterad
Publicerad

Den externa granskningen av hur det kommunala bolaget Utveckling i Karlskrona och den tidigare evenemangschefen Michael Fransson hanterat ekonomin drar ut på tiden. Bland annat lades skattepengar på regelvidriga gåvor och middagar.

SVT Nyheter Blekinge gjorde i våras en granskning av bolaget Utveckling i Karlskrona AB och bland annat hur den tidigare evenemangschefen Michael Fransson använt sitt kreditkort för representation.

Där framkom det att evenemangschefen vid flera tillfällen till exempel köpt gåvor till politiker och näringsidkare, vilket i nästan samtliga fall stridit mot kommunens riktlinjer.

Karlskrona och kortköpen

Bland annat köpte Michael Fransson fem flaskor champagne till Carola.

Detta ledde bland annat till att en extern oberoende utredning kring korthanteringen och de misstänkta policybrotten skulle göras. Denna utredning skulle varit klar i november men kommer nu inte att publiceras förrän i januari nästa år.

– Vi har påbörjat utredningen men den kommer inte bli färdig förrän till jul och klar att presenteras i januari, säger kommundirektör Carl-Martin Lanér.

Orsaken är att Karlskrona kommun verkligen vill att det ska bli rätt nu.

– Ja och att alla inblandade ska få ihop sina kalendrar så det blir ordenligt färdigt, säger Carl-Martin Lanér.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karlskrona och kortköpen

Mer i ämnet