Krif:s ordförande Conny Berg förklarar i klippet vad som fick klubben att ändra sig, och nu vilja spela mot KHK. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Vändningen – KRIF väljer att spela mot KHK

Uppdaterad
Publicerad

Nu sker en vändning i hockeyettan efter turbulensen mellan klubbarna om tv-avtalet. KRIF Hockey väljer att spela bortamatcherna mot Karlskrona HK, efter Svenska Ishockeyförbundets beslut.

Efter att Riksidrottsnämnden och Svenska Ishockeyförbundet har gett Karlskrona HK rätt att sända matcher från egen plattform till årsskiftet, väljer KRIF att acceptera beslutet.

– Det är en sak att få rätt juridiskt och en helt annan sak att göra fel moraliskt, säger klubbens ordförande Conny Berg.

hockeykonflikten

Svenska Ishockeyförbundet uppmanar klubbarna att spela matcherna genom att straffa dem som vägrar med 0–5-förluster.

Går ifrån ligans linje

Samtidigt har Hockeyettans ligaorganisation uppmanat klubbarna om att fortsätta bojkotta KHK och Boden HF tills en lösning är nådd, och att man ska fortsätta att ansöka om matchflytt. KRIF Hockey har tidigare stått bakom ligans inställning men vänder nu alltså till att gå på förbundets linje.

– Vi vill inte medverka till att hockeyn med supportrar, spelare, ledare och samarbetspartners tar ytterligare skada, fortsätter Conny Berg.

Hör honom förklara vändningen ytterligare i videoklippet ovanför artikeln

Mörrum i diskussion

Enligt Sportbladet är även Mörrum Hockey en av de klubbar som väljer att spela KHK-matcher från och med nu. Men ordförande Anders Gustavsson menar att det i nuläget är oklart hur man kommer att göra den 10 november när klubbarna möts nästa gång.

– Jag för de diskussionerna inom vår liga. Därför uttalar jag mig inte om detta just nu.

Mörrum menar att det beslut som gett KHK rätt endast gäller till årsskiftet. Därmed vill man avvakta och se hur det utvecklar sig framöver.

Bakgrund: Därför ligger hockeyklubbarna i konflikt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

hockeykonflikten

Mer i ämnet