Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videoklippet förklarar kirurgchefen vilka satsningar och projekt Region Dalarna gör för att öppna fler vårdplatser. Hör även om fördelar och nackdelar med arbetstidsförkortningar. Foto: SVT

22 vårdplatser stängda – så försöker kirurgkliniken på Falu lasarett förbättra vården

Uppdaterad
Publicerad

På Falu lasaretts kirurgklinik är 22 vårdplatser stängda – bland annat för att det fattas 40 procent av de tänkta sjuksköterskorna på kirurgavdelningarna. Nyrekrytering och insatser för att behålla personal är två nycklar i det här, men det görs även andra insatser för en bättre vård.

– De sjuksköterskor, undersköterskor och övriga medarbetare vi har gör ju ett jättefint jobb hela tiden, men det är viktigt att de som jobbar nu stannar kvar och att vi lyckas rekrytera nya så att arbetsmiljön blir bättre, säger Tomas Riman, divisionschef kirurgi inom Region Dalarna.

I videoklippet förklarar kirurgchefen vilka satsningar och projekt Region Dalarna gör för att öppna fler vårdplatser – till exempel om fördelar och nackdelar med arbetstidsförkortningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Region Dalarna

Mer i ämnet