Vice chefsåklagare Kristofer Magnusson. Foto: SVT/Arkiv

Åklagaren: Utredningen bör gå snabbt framåt

Uppdaterad
Publicerad

I veckan avslöjade SVT att en son till en enhetschef på Falu kommun misstänks ha varit avlönad av Falu kommun i 14 år utan att jobba.
Nu ligger ärendet hos bedrägeriroteln i Falun och åklagaren Kristofer Magnusson tror att utredningen ska gå snabbt framåt.

Enhetschefen och dennes son avskedades i slutet av september efter att misstankarna blev kända. Falu kommun polisanmälde dem för bedrägeri samt trolöshet mot huvudman.

– Jag har svårt att säga något närmare kring utredningen men vi har hållit förhör och det kommer att hållas ytterligare förhör, säger Kristofer Magnusson, vice chefsåklagare vid Åklagarkammaren i Falun.

Jobbar skyndsamt med ärendet

Polisanmälan gjordes i slutet av augusti och sedan dess har polisen hämtat in uppgifter från Falu kommun. Enligt Kristofer Magnusson jobbar man skyndsamt med ärendet och förhoppningen är att utredningen ska gå snabbt framåt den närmaste månaden.

Hur ställer de sig till misstankarna?

– Det kan jag inte säga någonting om.

Riskerar fängelse

Enhetschefen är misstänkt för trolöshet mot huvudman, ett brott som straffas med böter eller fängelse i högst två år. Sonen är misstänkt för bedrägeri samt medhjälp till trolöshet mot huvudman. Maxstraffet för bedrägeri är fängelse i två år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Löneskandal i Falu kommun

Mer i ämnet