Ambulansen tillbaka i Rättvik till sommaren

Uppdaterad
Publicerad

I sommar ska det finnas en ambulans stationerad i Rättvik igen. Det var kommunledningen och regionledningen överens om efter ett möte idag och de praktiska frågorna kring flytten av en dagambulans från Leksand ska nu lösas.

– Ambulansen ska stationeras i räddningstjänstens garage där plats nu ska förberedas. Även i Hedemora kan det bli aktuellt att stationera en ambulans hos räddningstjänsten, säger regionrådet Ulf Berg (M).

– Men det är en fråga som nu ska utredas då hela sjukvårdstransportsystemet i Dalarna ska ses över. Där blir det också aktuellt att se över utryckningstiderna för Gagnef, fortsätter Berg.

Dalarna – Ambulansen Rättvik

Förra landstingsledningen motiverade flytten av Rättviksambulansen till Leksand med att utryckningstiderna för Gagnef behövde förbättras.

Hör Rättviks kommunalråd Annette Riesbeck (C) och Ulf Bergs tankar om fler ambulanser till Borlänge och Ludvika i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Ambulansen Rättvik

Mer i ämnet