Under tisdagen bekräftade Dalkurd att de kommer lämna Borlänge. Foto: SVT

Bekräftat: Dalkurd lämnar Borlänge

Publicerad

Turerna har varit många men hittills har Dalkurd inte kunnat bekräfta sina planer på en flytt. Nu är det klart: Dalkurd flyttar till Uppsala.

Under tisdagen bekräftar klubben att en enig styrelse beslutat att verksamheten kommer att flytta till Uppsala. På sin hemsida skriver man att ”grunden för beslutet är att skapa förutsättningar för föreningen som inte finns i Borlänge”.

”Ett tråkigt besked”

Dalkurds tränare Andreas Brännström säger att det är ett tråkigt besked.

Dalkurds tränare Andreas Brännström

–  Vi har byggt upp vår verksamhet här i Borlänge. Rent känslomässigt är det tråkigt att lämna, säger han.

Han säger också att orsaken är ett bråk mellan styrelsen och kommunen men att detta är något han själv inte vet några detaljer om. Beslutet om flytten var något han och spelarna inte visste om förrän nyligen.

– Så vi har inte hunnit tänka så mycket på det. Spelarna tycker så klart att det tråkigt – det här är deras hemmaplan.

Kritik mot kommunen

På sin hemsida riktar klubben kritik mot Borlänge kommun och lyfter bland annat fram att ”arenafrågan varit en parentes i ett förhållande som har haltat i många år”.

Andreas Brännström säger att det är ”tydligt att laget inte är önskvärt här” och att det därför är omöjligt att stanna kvar, även om de hade velat det.

Vad vill du säga till era supportrar i Borlänge?

– Det känns konstigt för oss också, det är en tråkig situation – men nu får vi fokusera på att bjuda på bra elitfotboll.

Ungdomsverksamheten blir kvar

Dalkurds ungdomsverksamhet kommer att fortsätta finnas kvar i Borlänge, men kommer enligt klubben att drivas vidare i andra former.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dalkurd

Mer i ämnet