Det blev inget beslut i frågan idag, om att lägga ner byskolorna i Hedemora. Foto: Rasmus Malm

Beslut om skolnedläggningar i Hedemora skjuts på framtiden

Uppdaterad
Publicerad

Efter höstens turer om planen på skolnedläggningar i Hedemora kommun, där flera föräldrar och barn manifesterat mot förslaget, bestämde kommunfullmäktige på tisdagen att skicka frågan på återremiss.

Förra veckan blev det känt att nedläggningarna av byskolorna i Västerby och Garpenberg ser ut att sakna politiskt stöd, då MP i Hedemora bestämde sig för att gå emot sina samarbetspartier och rösta nej. Under tisdagens kommunfullmäktige skulle det fattas ett beslut i frågan – men nu har politikerna funnit ärendet otillräckligt för att kunna fatta något beslut. Det skjuts helt enkelt på framtiden.

Detta har hänt

Den politiska majoriteten i Hedemora har under hösten tagit fram en ny översynsplan av skolor och förskolor i kommunen, som föreslår flera nedläggningar.

Byskolorna i Hedemora

Men planerna har mötts av kritik från en del föräldrar, som bland annat anordnat manifestationer.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vet att det finns pengar” – förra veckan förklarade Kerstin Lundh varför Miljöpartiet stoppade planen skolnedläggningarna i Hedemora. Hör henne i klippet ovan. Foto: Alfred Jakobsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Byskolorna i Hedemora

Mer i ämnet