Johan Barkelius, ställföreträdande chefsjurist, Trafikverket.

Besluten går inte att överklaga

Publicerad

Massor av bilister råkade illa ut längs Vasaloppsvägen och andra vägar i Västerdalarna som fick samma beläggning i somras med liknade bekymmer. Många har nu fått nej på sin skadeståndsansökan och besluten går inte att överklaga.

 - Vi ska titta på om entreprenören har vidtagit åtgärder inom rimlig tid. Då utgår ingen ersättning, säger ställföreträdande chefsjurist Johan Barkelius vid Trafikverket. Trafikverket har inget strikt ansvar för vägarna. Det är därför man ska ha en bra försäkring.

Nekar till fel

Trafikverket nekar alltså till att någon gjort fel. Trots det gjordes delar av Vasaloppsvägen om senare under sommaren. Den enkla lösningen med bindemedel och stenar frästes bort och ersattes med riktig asfalt.

Klarar sig alltid

 - Det visar väl att de har gjort något fel. Men de klarar sig ju alltid. Vi får inte ens ha en dialog och kan inte överklaga om man inte själv anlitar advokat och driver en process. Det har jag inte råd med, säger Kicki Igelström, den av bilisterna som drabbades värst när Vasaloppsvägen gjordes om och som nu har fått avslag på sin skadeståndsansökan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vägskador i Dalarna

Mer i ämnet