Hör Räddningstjänsten beskriva situationen i Blötberget som något helt unikt. Foto: SVT

Fortfarande inget boendeförbud i Blötbergshusen – ägarna har inte kunnat nås

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten trodde att man lyckats delge beslutet om boendeförbud till ägarna till de förfallna hyreshusen i Blötberget. Nu visar det sig att ägarna aldrig nåtts av dokumenten – posten kunde inte dela ut dokumenten eftersom det inte fanns något bolag på den angivna adressen.

– Där står vi nu. Vi måste börja om i vår delgivning eftersom boendeförbudet inte kommit fram till ägaren av fastigheterna, säger Fredrik Olsson, brandinspektör Räddningstjänsten.

Turerna kring de utdömda husen i Blötberget har varit många och långa. Men den senaste tiden har ärendet sett ut att gå mot något slags slut då man trodde att delgivningen av det boendeförbud som skulle trätt i kraft under måndagen hade nått fram till ägarna. Så blev det alltså inte.

Hyreshusen i Blötberget

I stället för att söka rätt på ägarna blir istället nästa steg en kungörelsedelgivning. Dvs en annons i Post – och inrikes tidningar.

–  Kungörelsen riktar sig till bolaget som äger fastigheterna. Sedan har de två veckor på sig att tömma fastigheterna, säger Fredrik Olsson.

I nuläget bor det åtminstone en person i fastigheterna. Men det kan finnas fler, menar miljö- och hälsoskyddsinspektören Charlotte Olsson.

– Men sen kan det komma in någon som inte riktigit har kontrakt eller är skriven och bo där. Det är också ett problem att det inte är någon vidare ordning på vilka som bor där, säger Charlotte Olsson, miljö- och hälsoinspektör Ludvika kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hyreshusen i Blötberget

Mer i ämnet