Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör tandvårdschefen om en effektivare tandvård. Foto: SVT

Folktandvården i Dalarna organiseras om för att bli effektivare

Uppdaterad
Publicerad

Folktandvården rekryterar nya verksamhetschefer till flera av klinikerna och tandvårdshusen i Dalarna. Anledningen är en omorganisation som ska göra regionens tandvårdsorganisation effektivare. 

Folktandvården söker 13 verksamhetschefer till de 20 klinikerna och tandvårdshusen i Dalarna.  

– Vi rekryterar under juli-september verksamhets- och biträdande verksamhetschefer som vill vara med att skapa framtidens tandvård tillsammans med oss, säger Karin Gunnars Hellgren, tandvårdschef.  

Nuvarande chefer har fått sina förordnanden avslutade och kan även de söka de nya chefsjobben som ska vara tillsatta till årsskiftet.

Tycker privata kliniker behövs

Redan i mars förra året tog Region Dalarnas tandvårdsnämnd det politiska beslutet om en organisation där flera orter knyts samman till en gemensam enhet. Detta hoppas tandvårdsnämnden ska ge ökad tillgänglighet till tandvård i Dalarna, trots tandläkarbristen i Dalarna.  

– Med en ny modern klinik- och chefsstruktur vill vi skapa en attraktiv arbetsplats och en bra, patientsäker och tillgänglig tandvård i hela Dalarna. Vi får bättre förutsättningar för att agera på en konkurrensutsatt marknad, säger Karin Gunnars Hellgren.  

Hon anser att även de privatpraktiserande klinikerna behövs för att klara av tandvården.  

– Men även där finns det brist på personal, säger hon som efter semestern själv ska jobba som tandläkare i Vansbro en tid framöver.

I klippet hör du tandvårdschefen Karin Gunnars Hellgren berätta hur Folktandvården ska bli effektivare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer