”Fler hemestrar med såg och hammare i år” säger stadsbyggnadsarkitekten Tomas Johnsson om byggboomen i Malung-Sälen 2020. Foto: Sofie Lind/SVT

Byggboom i Malung-Sälen: ”100 fler ansökningar än vid samma tid i fjol”

Uppdaterad
Publicerad

Nu under hösten så har 100 fler bygglovsansökningar handlagts i Malung-Sälens kommun jämfört med samma period förra året.

– Fler hemestrar med såg och hammare i år, säger stadsbyggnadsarkitekten Tomas Johnsson.

En större del av ansökningarna gäller mindre utbyggnationer, men större hotell- och stugbyprojekt i Sälenområdet är också i full gång att färdigställas.

Stadsbyggnadsarkitekten Tomas Johnsson är noga med att säga att det byggs i hela kommunen.

Kan behöva bli fler

Till följd av pandemin så har fler möten med till exempel byggherrar hållits digitalt, trots att platsbesök ute på byggarbetsplatserna fortfarande är nödvändiga.

Fortsätter ansökningarna att komma in i samma takt som i år, och om trycket är fortsatt lika högt på den personalstyrka som idag finns i kommunen, så kan det bli aktuellt med att utöka kontoret.

– Vi klarar av det i nuläget men skulle det fortsätta såhär så måste vi utöka kostymen något, säger Tomas Johnsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.