Det kan vara svårt att få ut något skadestånd från Trafikverket, 9 av 10 får avslag. Foto: Fredrik Sandberg, TT

Djupa potthål och stenskottsregn – här är era berättelser från vägarna i Dalarna

Uppdaterad
Publicerad

I fredags berättade vi om Kicki och andra trafikanter som fått sina bilar förstörda på Vasaloppsvägen mellan Fiskarheden och Evertsberg i somras. I samband med det efterlyste vi läsarnas upplevelser av vägarna i Dalarna.

Bland annat berättade signaturen ”Magnus” om hur det han trodde var en vattenpöl i en korsning i Borlänge visade sig vara ett djupt potthål. Bilen fick skador på underredet och när han kontaktade Trafikverket fick han svaret att det inte fanns något hål i vägen i den korsningen. Men enligt ”Magnus” var reparationsarbetet  av ”skadan som inte fanns” igång några dagar senare.

”Åk långsammare”

Att det är svårt att få gehör med sina klagomål hos Trafikverket är det många som vittnar om. Signaturen ”Kim K” säger sig fått skador som passerat 65 000 kronor i reparationskostnader på grund av stenskott på riksväg 66 mellan Ludvika och Smedjebacken.
”Vindrutan är idag i ett sådant dystert skick att det är en stor risk att färdas i mörker”, skriver signaturen. Men Trafikverket ska enligt ”Kim K” inte gått med på att vägen är i dåligt skick: ”Du skulle åkt långsammare”, blev deras svar.

Här kan du läsa fler berättelser från det svenska vägnätet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vägskador i Dalarna

Mer i ämnet