Efter Greta Thunberg – nu fortsätter klimatstrejkerna

Uppdaterad
Publicerad

Greta Thunberg, 15, blev uppmärksammad världen över när hon skolstrejkade för klimatet utanför riksdagshuset innan valet. Nu har hennes strejk fortsatt. Idag strejkade man bland annat i Falun.

Greta Thunberg är 15-åringen med flätor som uppmärksammades när hon satt i tre veckor före valet och strejkade för att protestera mot att klimatfrågan inte prioriteras högre.

Efter det har hennes engagemang spridit sig. Under hashtagen #fridaysforfuture har människor i hela världen engagerat sig och i bland annat Stockholm, Malmö, Göteborg, Örebro, Berlin, Brisbane, Haag, Helsingfors och Falun strejkade man under fredagen.

Utanför stadshuset på Stora torget i Falun satt Andreas Magnusson och Sara May Kahl under hela dagen.

– Det har varit väldigt intressant, kul att träffa människor och det är många som har kommit fram och tyckt och tänkt, säger Sara May Kahl och fortsätter:

– Vi hoppas det ska leda till att fler tar det på allvar, att fler börjar diskutera och tar ställning, att fler gör en klimatdeklaration för att själva ta reda på var man har sina största utsläpp och vad man som enskild person kan göra för klimatet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dalarna - Klimatet i fokus

Mer i ämnet