Anders Westman(S) vice ordf och direktionen i förbundet kommer nu med ett tolvpunktsprogram för att komma till rätta med arbetsmiljöproblemen. Foto: Torbjörn Påhlman SVT

Efter kritiken – utredning ska förbättra arbetsmiljön i Södra Dalarnas räddningstjänst

Uppdaterad
Publicerad

Efter kritiken mot ledarskapet  i Södra Dalarnas räddningstjänstförbund så tillsätter direktionen en extern utredning och en rad åtgärder för att komma till rätta med arbetsmiljöproblemen i förbundet.

Ett tolvpunktsprogram presenteras nu för att åtgärda ledningsproblemen och den dåliga arbetsmiljön  som framkom i KPMG:s granskning.

Bland annat ska en extern utredning granska om det har skett överträdelser mot regelverket. Även en granskning av bisysslor och frågor som arbetstider, löner och ersättningar ska skötas externt liksom införandet av ett systematiskt arbetsmiljöarbete.

Ledningsgruppen ges i uppdrag att samverkan med facket och personlarepresentanter för att ge förslag till en handlingsplan för att förbättra arbetsmiljön och reda ut missnöje och konflikter.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund

Mer i ämnet