”Jag tror att vi kommer att få de här pengarna”, säger Mats Nilsson (S) efter beskedet om ekonomisk ersättning. Hör honom i klippet. Foto: Lisa Linder Lindberg / SVT

Efter teknikstrul med trygghetslarmen – Säter får ekonomisk ersättning

Uppdaterad
Publicerad

Efter de stora problemen med trygghetslarmen under hösten har Säters kommun fått besked från larmföretaget Tunstall om ekonomisk ersättning.

– Vi litar på Tunstall. Efter höstens problem har det fungerat bra, säger Mats Nilsson, socialdemokratiskt kommunalråd i Säter.

Det var efter en uppdatering som trygghetslarmen från Tunstall fick stora problem. Larmen fungerade inte fullt ut. Problemen innebar att personer som larmat inte fick någon hjälp på flera timmar och i vissa fall dröjde hjälpen i flera dygn.

De otrygga trygghetslarmen

Flera kommuner kräver ersättning

Efter strulet har flera kommuner runtom i Sverige krävt böter och ersättning från företaget. Säters kommun har nu fått besked att de kommer att få 28 000 kronor i ersättning från företaget.

– Jag tror att vi kommer att få de här pengarna, säger Mats Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

De otrygga trygghetslarmen

Mer i ämnet