Dalasinfoniettan är tveksamma till akustiken, men kommunalrådet berättar här varför han vill gå vidare och bygga om Kristinehallen. Foto: Falu kommun/SVT

Falu kommun bygger om Kristinehallen till konserthus

Uppdaterad
Publicerad

Ett nytt konserthus kan stå klart i Falun om några år. Det handlar om en om- och tillbyggnad av Kristinehallen.

Falu kommun vill satsa 110 miljoner och sedan hyra ut till regionen och Musik i Dalarna. Planerna presenterades vid en presskonferens på torsdagseftermiddagen.

Ökar kulturbidrag

I kommunens erbjudande till länsmusiken om ett långvarigt hyreskontrakt ingår att kommunen ökar sitt kulturbidrag så att Dalasinfoniettan kan utöka med två musiker från nuvarande tjugoåtta, berättade kommunalrådet Joakim Storck (C).

Kristinehallen i Falun

Region Dalarna är å sin sida beredd att utöka sitt anslag för hyreskostnaderna med cirka fem miljoner kronor om året, berättade regionrådet Ulf Berg (M). 

Överväg andra alternativ

Närmast ska nu styrelsen för Musik i Dalarna ta ställning till erbjudandet, Dalasinfoniettans musiker har i en debattartikel konstaterat att den planerade ombyggnationen ger en god akustik, dock inte toppklass och därför bett politikerna överväga andra alternativ.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kristinehallen i Falun

Mer i ämnet