Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi behöver mer byggande” – se kommunalrådet Leif Pettersson (S) och bostadsminister Johan Danielsson (S) kommentera boendesituationen i Ludvika. Foto: Ann-Louise Julin/SVT

Ludvika växer – bostadsfrågan svår att lösa

Uppdaterad
Publicerad

Ludvika är en av de orter i landet som är i en expansiv fas. Stadens stora arbetsgivare Hitachi har ett stort behov att öka personalstyrkan, och med det följer också ett ökat behov av bostäder för den personal man vill attrahera.

Men tillräckligt många bostäder av rätt sort kan bli svårt att åstadkomma på egen hand för kommunen, tror kommunalrådet.

– Vi tror att det kan bli svårt att få fram de bostäder som behövs, och vi behöver hjälp både ifrån staten och från aktörer som vi kan samarbeta med från kommunens sida, säger kommunalrådet Leif Pettersson (S) i Ludvika.

När bostadsministern besökte Ludvika under måndagen blev bostadsfrågan förstås ett stort samtalsämne.

Inget löfte från ministern

Men ministern kunde inte riktigt lova något stöd, för det beror på vad det går att få majoritet för i riksdagen. Och riksdagen har redan avslagit ett förslag i den här riktningen från regeringen, menade han.

– Vi har inte fått igenom det i riksdagen, men vi lovar att återkomma, säger bostadsministern Johan Danielsson (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.