Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Föräldraföreningen och byalaget om planerna på nedskärningarna vid skolan i Rörbäcksnäs.

Föreningar i Rörbäcksnäs försöker rädda skolan i byn

Publicerad

Nu vädjar också föreningslivet i Rörbäcksnäs till skolpolikerna att backa från planerna på de stora nedskärningarna vid skolan i byn.

– Det är alldeles för bråttom, säger Carl-Fredrik Haglund för Rörbäcksnäs föräldraförening.

– Det här ligger helt fel i tiden, säger Martin Skogstad för Rörbäcksnäs byalag.

Skolpolikerna i Malung-Sälen väntas i slutet av den här månaden fatta beslut om att redan i höst flytta mellanstadiet vid skolan i Rörbäcksnäs till Ungärde skola i Lima, fyra mil bort. Det skulle innebära att 10 av de 14 eleverna vid skolan försvinner och endast fyra elever blir kvar.

Förslaget kom helt oväntat för ett par veckor sedan och en lång rad föräldrar har protesterat och menar att det i praktiken är en nedläggning av skolan. Nu kommer samma vädjan från föreningarna i Rörbäcksnäs till politikerna om att tänka om.

– När det gäller skolan så har vi tidigare blivit lovade att avvakta utvecklingen här på byn och nu har vi trots pandemin fått en 40-procentig ökning av elever på skolan, säger Carl-Fredrik Haglund.

Föreningarna har kallat alla skolpolitiker och även de styrande partiföreträdarna till ett möte i Rörbäcksnäs senare i veckan för att försöka övertala dem om att backa från nedskärningsförlaget. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer