Socialchefen om budgeten och sparförslaget: ”En stor utmaning”

Uppdaterad
Publicerad

Igår klubbades Falualliansens budget igenom i kommunfullmäktige. Det innebär att socialförvaltningen får ett större tillskott i kassan under 2020, men spar-och effektiviseringskraven gör att verksamheten Dialogen påverkas.

Sedan tidigare har SVT rapporterat om att sparförslaget skulle innebära en halvering av stödverksamheten Dialogen, delvis att tolv tjänster försvinner från verksamheten.

Totalt ska förvaltningen spara 30 miljoner kronor fram till och med år 2022.

Ylva Renström menar att det ännu inte är fastställt om förslaget går igenom, då det ska prövas i socialnämnden onsdag den 23 oktober först. Hon är samtidigt medveten om att det inte finns så många alternativ där Dialogen slipper nedskärningar.

– Det finns en stor sannolikhet att det kommer bli så, det tror jag.

En satsning som kommunen gör är projektet ”tillsammans för varje barn” som är tänkt att kunna fungera som ett komplement till den nuvarande hjälp som finns.

– Det kommer vi fortsätta utveckla, säger Renström.

Hör mer om vad socialchefen tänker om budgeten i klippet ovan!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.